Etiket Sonuçları: dinöğretimi

Öğrencilerimizle Tarihi Güneydoğu Anadolu Gezisi

Öğrencilerimizle Beş günlük Güneydoğu Anadolu ziyaretimizi tamamlayarak memleketimize döndük.

Okulumuz  öğrencileriyle beş günlük Güneydoğu Anadolu ziyaretini tamamlayarak memleketimize döndük. Müdürümüz Mustafa ÇAPOĞLU, Müdür Yardımcımız Hüsamettin KOÇBIYIK, OFİMDER Sekreteri İzzet KELEŞ ve öğrencilerimizle ; Erzurum, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep gibi Güneydoğunun kadim şehirlerini gezerek muhteşem bir tarih ve kültür yolculuğu gerçekleştirdik. "Doğu "Gezisi" projesi ile 27 öğrenci, 2 öğretmen, 1 koordinatör toplamda 30 kişinin katıldığı gezi başladığı gibi sorunsuz tamamlandı.

Ziyaretle ilgili olarak Okul Müdürümüz Mustafa Çapoğlu; "Of Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri geçmişine ve geleneklerine bağlı, tarihinden aldığı büyük birikimi ile geleceğini imar edecek imkan ve kabiliyetine sahip dinamik ve güçlü bir nesildir. Bu imkan ve kabiliyetini beş gün boyunca  gerçekleştirdiğimiz Erzurum-Diyarbakır- Mardin-Şanlıurfa-Gaziantep illerini kapsayan  "Doğu Gezimizle" gençlerimizde görmenin gururunu yaşıyorum. Çünkü gezdiğimiz gördüğümüz her yere, her esere, her insana ibretle bakmış ve alması gereken dersler  alınmış ve öğrencilerimizin ifadelerine yansımıştır. Yolculuk esnasında yaşadığımız zorluklarda öğrencilerimizin sabrı, imkanlara ulaştıklarında ki şükürleri,  gelecek nesille ilgili ümitlerimi yeniden yeşertti.

Gezi'nin verimli ve sıkıntısız geçmesinde destekleri için Of Kaymakamımız Yiğit Yaşar Demirer'e, Of Belediye Başkanımız Salim Salih Sarıalioğlu'na, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İdris Kabahasanoğlu'na, Of İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği  Başkanı  M.Hakan Terzioğlu'na, Erzurum'da bizlere rehberlik eden  Prof.Dr. İsa Çelik hocamıza yemek ve öğrencilerimizin dinlenme ve eğlenmelerini sağlayan Paklandöken Kaymakamımız Uğur Tutkan'a, Diyarbakır'ı bize tanıtan, gezdiren Önder Diyarbakır Şube Başkanı Siraç Öztoprak'a, yemek ikramı ve değerli zamanlarını bizlerle paylaşıp makamlarında ağırlayan Diyarbakır Vali Yardımcımız Murat Yıldız'a,  bizleri pansiyonlarında misafir eden Abdullah Tivinikli Fen, Sosyal Bilimler ve Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İhsan Duran'a, Müsiad Genel Sekreter Yardımcısı Olcay Karahan'a, öğle yemeği ve misafirperverliği için Genç Müsiad Şanlıurfa Başkan Yardımcısı Ahmet Tokmakçı'ya,  Mardin'deki yardım ve misafirperverlikleri için  Kızıltepe Davet ve Kardeşlik Vakfı Başkanı  Ali Özgüç ve oğlu Ömer Özgüç'e, Gaziantep'teki misafirperverlikleri ve yardımları nedeniyle Şahinbey Hoşgör Fatih Kuran Kursu Müdürü Yusuf Kiraz'a , Gaziantep'te bir gün boyunca ve önceki geceden itibaren büyük kardeşlik ve rehberlik örneği sergileyen Müşerref Camii İmam Hatibi Zeki Çangal'a, öğle yemeği ikramı ve sohbetleri için  Müsiad Gaziantep Şube Müdürü Şahin Gülten'e, yola çıkışta yaptıkları yakıt yardım nedeniyle rahmetli Nusret Çakıroğlu'na  bölge halkına  hayırseverlerimize, gezinin sıkıntısız ve başarılı geçmesinde büyük  emekleri olan, Geziye katılan Of İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği Sekreteri İzzet Keleş’e, Müdür Yardımcımız Hüsamettin Koçbıyık'a, kaptanlarımız Ömer ve Kadir beylere, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum."

Şbt

Mesleki Seçim Sürecimde Bana Mesleğini Anlat Kariyer Günleri kapsamında bu ayki konuğumuz İçişleri Bakanlığı Personel Daire Başkanı Sayın Ahmet BAŞER oldu. Okulumuz 1997 yılı mezunlarımızdan olan Sayın Ahmet BAŞER öğrencilerimize Öğrencilik hayatı ve mesleki kariyeri ile ilgili tecrübelerini paylaştı. Kendisine, Programa katılan Sayın Kaymakamımız Yiğit Yaşar DEMİRER'e, Emekli Tarih Öğretmenimiz Haşim UZUNHASANOĞLU'na ve okul kurum müdürlerine katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Ock

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Süleyman Turan hocamız tarafından okulumuz konferans salonunda öğrencilerimize "Kutsal Şehir Kudüs " konulu konferans verildi. İlçe MEM Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Okul Müdürleri, Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşen programda Prof.Dr. Süleyman Turan hocamız  kudüs şehrinin Hristiyanlık ,Yahudilik ve İslam açısından öneminden bahsetti. Katılımcıların ilgiyle takip ettikleri programın sonunda, Prof.dr Süleyman Turan hocamıza günün anısına   İlçe MEM Müdürümüz İdris Kabahasanoğlu hediye   takdim ettiler.

Prof.Dr. Süleyman Turan hocamıza konferansları için çok teşekkür ediyoruz.

Ock

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Karadeniz Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde bölgemizdeki 6 üniversitenin paydaşlığında “Doğu Karadeniz Kariyer Fuarına (DOKKAF) 11. Sınıf öğrencilerimiz ile katıldık.

Fuarda öğrencilerimiz ilgi alanlarına yönelik meslek gruplarıyla tanıştılar meslekle ilgili bilgi edindiler. Alanın uzmanlarından iş imkânları ve staj imkanlarına yönelik bilgi aldılar.

Ara

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün  her yıl Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında  düzenlemiş olduğu Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışmasında 10.sınıf Öğrencimiz Ensar Karadeniz, Genç Bilaller Ezan okuma yarışmasında 11.sınıf öğrencimiz Tolunay Keskin il üçüncüsü oldular.

Öğrencilerimizi, öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen başta ana-babalarını, kuran kursu hocalarını ( Ahmet Durmuş, Eyüp Keskin ), Hafız öğrencimizi yarışmaya Hazırlayan Müdür Yardımcımız Hüsamettin Koçbıyık'ı, Ezanda öğrencimizi yarışmaya hazırlayan İHL Meslek Dersleri öğretmenimiz Salih Akyüz'ü, son dokunuşlarıyla Of İlçe Murakıbımız Zekeriya Kaya'yı TEBRİK EDİYOR, ŞÜKRANLARIMIZI ARZ EDİYORUZ.