Tem

15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan darbe girişimi, kahraman milletimizin onurlu direnişi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın liderliği sayesinde bozguna uğratılmıştır. Milletimiz dünyada eşi görülmemiş bir cesaret ile Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) karşı büyük bir demokrasi zaferine imza atmış ve Türkiye’nin gücünü dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Bundan tam yedi yıl önce 15 Temmuz gecesinde, milletimizin birliği ve devletimizin bekası FETÖ tarafından hedef alındı. Ancak o gece, Rabbimizin yardımı yine bizimleydi. Millet ve devlet el ele vererek, bozguncuların karşısında dimdik durduk. Destansı bir direnişle dâhili ve hârici hainlerin emellerini boşa çıkardık. وَمَكَرُوا وَمَكَرَ اللّٰهُۜ وَاللّٰهُ خَيْرُ الْمَاكِر۪ينَ۟  "Onlar tuzak kurdular. Allah da onların tuzaklarını bozdu. Allah, tuzak bozanların en hayırlısıdır."[Ali İmran-54] Nice kardeşimiz bu direnişte şehadete yürüdü. Nice kardeşimiz de gazilik nişanesini bir şeref madalyası olarak bedeninde taşımaktadır.

İstismarcı kişi ve yapıların tuzaklarına bir daha düşmemek için, dinimizi sahih kaynaklardan, ehil ve güvenilir kişilerden öğrenelim. Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’i ve Sevgili Peygamberimiz (sas)’in sünnetini doğru anlayıp hayatımıza aktaralım. Ailemizde, insani ilişkilerimizde, ticaretimizde, işimizde, hâsılı hayatımızın her alanında güveni ve samimiyeti esas alalım. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ihmal etmeyelim. Onları ailesine, çevresine, vatanına, milletine ve insanlığa faydalı kişiler olarak yetiştirelim. Ülkemizi ve aziz milletimizi fitne ve fesada sürüklemek isteyenlere karşı her daim yekvücut, tek yürek olalım.

Bu vesileyle geçmişten günümüze, muazzez değerlerimiz uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimize ve ahirete irtihal eden kahraman gazilerimize Yüce Rabbimden rahmet diliyoruz. Cenâb-ı Hak, onların bize emanet bıraktığı değerleri yaşayabilmeyi ve gelecek nesillerimize aktarabilmeyi nasip eylesin.

Tem

Okulumuz'un pandemi öncesinde her yıl düzenlemiş olduğu Türkiye gezimizi bu yıl Coğrafya öğretmenimiz Bülent AY Emekli Tarih öğretmenimiz Haşim UZUNHASANOĞLU koordinesinde Kimya öğretmenimiz Sinan KARCI ve Serince İmam Hatip Ortaokulu Arapça öğretmeni Fahriye VAROL'un rehberliğnde Samsun, Ankara, Nevşehir, Konya, Denizli, İzmir, Çanakkale ve Bursa şehirlerine 40 öğrencimizle gerçekleştirdik.

May

Okulumuz 9,10,11 ve 12.sınıflardan 40 öğrencimiz Biyoloji Öğretmenimiz Yeşim Çengelcik Arkan öncülüğünde hazırladıkları Biyoloji Sergisi'ndeki ürenlerin tanıtımını yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İdris Kabahasanoğlu sergiyi ziyaret ederek öğrencilerin hazırladıkları eserleri tek tek inceledi. Öğrencilerden bilgi alan Müdür Kabahasanoğlu projede emeği geçenleri tebrik ederek başarılar diledi.

Biyoloji öğretmenimiz Yeşim Cengelcik Arkan'ı  ve öğrencilerimizi tebrik eder teşekkür ederiz.

Nis

Ramazan ayında hafız öğrencilerimiz Meslek Dersleri öğretmenimiz Salih AKYÜZ'ün rehberliğinde öğle namazı öncesi mukabele okudular. Okunan Mukabelenin Duasını 14 Nisan Cuma günü Cuma namazı öncesinde Müdür Yardımcımız Hüsamettin KOÇBIYIK yaptı. Okunan Hatmi şerifin sevabı depremde vefat eden vatandaşlarımızın ruhlarına ıthaf edildi.

Ayrıca Hafız öğrencilerimiz ilçemiz İrfanlı Mahallesi Fatih Camii ve Merkez Sahil Yeni Camisinde mukabele okudular.

Nis

Rahmet ve mağfiretin sağnak sağnak yağdığı mübarek Ramazan ayında Of İmam Hatip Lisesi öğrenci ve velilerimizle  2022-2023 Eğitim öğretim yılı başında IHH ile birlikte çalışmasını yaptığımız su kuyusunun Kenya’da hizmete açıldığı haberinin mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca fazladan toplanan para ile IHH aracılığıyla  33 katarakt ameliyatı gerçekleştirerek 33 insanın yeniden dünyayı görmesine vesile olduk. Emeği geçen öğretmenlerimizden öğrencilerimizden ve velilerimizden Allah razı olsun.